„Cum să ne creștem băieții” – Steve Biddulph, Editura Humanitas

cum-sa-ne-crestem-baietii-editia-2016_1_fullsize-2Oare au băieții nevoie de altceva față de fete pentru a-i crește bine? Diferențele între ei, biologice și culturale, ne arată că da. Așa cum Biddulph spune în cartea lui: “Băieții au parte de pericole serioase în viață. Riscul de deces până la 21 de ani este de trei ori mai mare decât în cazul fetelor și sunt de cinci ori mai predispuși să aibe probleme la școală.”

“Cum să ne creștem băieții” este un ghid succint care prezintă pricipalele etape de evoluție din viața băieților – “0-6 ani, perioada în care învață să iubească, 6-14 ani, anii când tatăl devine foarte important, de la 14 ani, când băieții au nevoie de mentori și alți adulți care să-i păstorească, pe lângă părinții lor.

Biddulph descrie care sunt efectele testosteronului asupra comportamentului băieților – nevoia de reguli, de ierarhie și de competitie, și cum pot și ce au de făcut părinții pentru a înțeleage aceste comportamente, cum este creierul băieților diferit, și ce au nevoie de la noi adulții, ca urmare a acestor diferențe.

Adolescența, descoperirea sexualității, controlul și gestionarea emoțiilor dificile sunt toate teme pe care Biddulph le atinge, punând accent pe rolul fiecărui părinte, cu sugestii sănătoase pentru relația băieților cu tatăl:

“Pentru tați – cum să reînviați artă piedută:

Să fiți tată de băieți este simplu, iată câteva sugestii:

  • celor mai mulți băieți le place să fie activi și să se distreze împreună cu părinții lor.
  • le place să își îmbrățișeze tatăl și să se ia la trântă cu el (în cazul în care nu le place sunteți probabil prea dur!)
  • le place să vă însoțească în aventuri și experiențe în lumea cea mare – se simt în siguranță cu tatăl lor care pare atât de mare și de puternic (chiar dacă el, unul, nu se simte așa în cea mai mare
    parte a timpului).
  • le place să audă povești despre viața voastră, să se întâlnească cu prietenii vostri și să vadă unde lucrați.”

Lectură plăcută și utilă vă doresc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: