7 Martie 2018 – Viața emoțională a băieților

Emoțiile sunt parte firească, sănătoasă a vieții noastre. Băieții învață însă de foarte timpuriu că se așteaptă de la ei să fie în control, să nu arate ceea ce simt, să își ignore trăirile, să se detașeze. Pentru că fetele sunt emoționale, iar băieții sunt puternici. Deja de la sfârșitul anilor de grădiniță băieții știu că nu este acceptabil să îți exprimi tristețea în public. Exprimarea afecțiunii devine și ea un punct vulnerabil. Consecințele sunt din păcate dramatice pe termen lung, atât pentru echilibrul lor emoțional, dar și pentru relațiile importante pe care le vor avea: de cuplu, cu propriii lor copii, cu prietenii.

Să îți dai voie să simți, să tolerezi tumultul emoțiilor, să te împrietenești cu tine și cu trăirile tale, să te cunoști, să poți alege comportamente sănătoase în funcție de realitatea ta interioară, de nevoile tale și de context, să poți înțelege trăirile celor de lângă tine, fără să fugi și fără să fii copleșit de ele sunt abilități obligatorii pentru o viața echilibrată și fericită.
Băieții noștri au nevoie să învețe că emoțiile, toată gama lor, sunt firești. Că fiecare dintre noi este trist, și tristețea își are rolul ei, că frica ne-a ajutat să supraviețuim, și că emoțiile pe care fetele le exprimă nu sunt chiar de speriat.

Vă inivit miercuri, 7 martie, la ora 18.30 la o nouă întâlnire “În lumea băieților”, în care vom discuta despre realitatea lor emoțională, despre nevoile lor biologice, și cum putem construi, noi părinții relații sănătoase în care să aibă loc cu tot ceea ce sunt și ceea ce simt ei.

Așadar, dacă ești mamă sau tată de băiat, mic sau mai adolescent, dacă te întrebi cum să îl ajuți să își facă prieteni, sau nu știi cum să te apropii de el, dacă îl vezi mai degrabă apatic și nu știi ce este de făcut, dacă furia sau tristețea lui ți se par copleșitoare, dacă pur și simplu îți dorești ca băiatul tău să crească fără frică de emoții, să devină un bărbat cald, și tandru și înțelegător, acest seminar este pentru tine.

Vom avea o parte teoretică, dar și multe exerciții practice, și vei pleca și cu o listă de cărți ce îți pot fi de ajutor ție și băiatului tău.

Cost: 100/persoană, 150/cuplu de părinți sau prieteni

Te poți înscrie aici:

Iar plata pentru seminar o poți face în contul: RO60INGB0000999905213969, Corina Dobre – Cabinet de Psihologie

Adresa ca și până acum: Soseaua Cotroceni 18, etaj 1, interfon 02, iar intrarea în bloc se face pe străduța laterală.

Te aștept cu drag!

%d blogeri au apreciat: