Cum înțelegem nevoile fetelor

Ce așteaptă părinții de la fetele lor? Cum se adaptează fetele cu un comportament activ și sensibil? Știm că băieții sunt penalizați când își arată vulnerabilitatea, iar tristețea este emoția pe care fetele sunt încurajate să și-o exprime, pe când furia este privită ca fiind inacceptabilă.  Este acceptabil pentru o fată să exprime întreaga gamă de emoții? Nu prea, și am simțit asta pe pielea noastră fără doar și poate, multe dintre noi femeile, mamele de astăzi. Comportamentul activ și uneori dificil este o problemă pentru fete, pentru că sunt văzute ca băiețoase, rebele și insuficient de feminine. Capacitatea de a fi hotărâtă și încrezătoare este de multe ori interpretata, venind din partea unei fete, ca agresivitate. Feminitatea este asociată cu submisivitatea, atenția și grija pentru ceilalți. Fetele învață bine și sunt ascultătoare. Oare? Și când se întâmplă astfel, cu ce cost? Biologia fetelor și a băieților este diferită, precum și modul în care societatea îi modelează. 

Vă invit la un seminar în care, împreună să înțelegem nevoile reale ale fetelor, cum să le susținem să crească mândre de ele, asumate cu propria lor feminitate de care să se poate bucura cu adevărat. 

Vom răspunde împreună la o gamă largă de întrebări:

În ce fel este diferit creierul fetelor și cum influențează acesta diferențe comportamentele și contextele de dezvoltare? 

Care sunt pricipalele nevoi ale fetelor, diferite de cele ale băiților, începând cu primele luni de viață și până în adolescență?

Cum influențează temperamentul modul în care ne creștem fetele?

Exprimarea cu ușurință a emoțiilor este un plus, sau dimpotrivă? 

De ce pare mai ușoară adaptarea la școală a fetelor?  

Cum o pot ajuta pe fata mea să aibă mai multă încredere în ea? 

Cum își percep fetele corpul și când încep să fie nemulțumite de el? 

Cum le pot ajuta părinții să se accepte așa cum sunt? Sau dimpotrivă, când părinții încurajează dietele, care sunt consecințele? 

Dacă crezi că te ajutăsă afli mai multe despre nevoile fetelor, și cum am putea să le creăm un context sănătos de dezvoltare, iar acest lucru să îmbunătățeacă relația cu fiica ta și modul în care o înțelegi, te aștept “În lumea fetelor” miercuri 30 ianuarie la ora 18.30.

Cost: 100/persoană, 150/cuplu de părinți sau prieteni

Te poți înscrie aici.

Iar plata pentru seminar o poți face în contul: RO60INGB0000999905213969, Corina Dobre Cabinet de Psihologie

Adresa ca și până acum: Soseaua Cotroceni 18, etaj 1, interfon 02, iar intrarea în bloc se face pe străduța laterală.

%d blogeri au apreciat: