18 Aprilie – Ce are nevoie un băiat de la tatăl lui

În lumea băieților – Ce are nevoie un băiat de la tatăl lui

Băieții învață de la tată ce înseamnă masculinitatea, iar relația caldă și apropiată cu tatăl reprezintă pentru un băiat predictorul cel mai stabil pentru o viață emoțională echilibrată. Prezența constantă a tatălui în viața fiului său îl va ține la distanță de pericolele adolescenței, adicțiile, comportamentele cu risc crescut sau abandonul școlar. Din relația cu tatăl învață sa prețuiască sănătos competiția, iar empatia va fi o abilitate de care nu se va teme. Limitele puse de tată îl vor învăța pe băiat să crească vertical, iar admirația tatălui, de neprețuit pentru un fiu, îl va încuraja să descopere, să meargă înainte. Relația tatălui cu mama reprezintă prima relație din care un băiat va învăța cum un bărbat iubește o femeie.

Pe bună dreptate, apar o sumedenie de întrebări:

Cum poate fi tatăl prezent în viața fiului său? Sunt contexte când tatăl este prea implicat? Cum pot să îl cunosc și să  îl accept pe fiul meu? Cum ne alegem rutinele și care sunt poveștile pe care ni le spunem? Nu mă simt apropiat de fiul meu, este mai legat de mama lui, cum pot să schimb asta? Cum influențează divorțul relația cu fiul meu?

Dragi tați de băieți, vă invit să căutăm răspunsuri la toate aceste întrebări și multe altele la o întâlnire specială pentru tații de băieți.

Vom discuta despre modul în care se formează relația tatălui cu copiii, de ce este importantă relația cu mama, cum trecutul fiecăruia influențează prezentul, de ce este nevoie să învățăm și să acceptăm care sunt nevoile biologice ale băieților, ce anume învață un băiat de la tată și numai de la tată.

Vom avea o parte teoretică, dar și chestionare și exerciții care să vă ajute să înțelegeți ce merge bine și ce puteți schimba.

Vă aștept cu drag miercuri, 18 aprilie, la ora 18.30.

Cost: 100/persoană, 150/cuplu de părinți sau prieteni

Te poți înscrie aici: 

Iar plata pentru seminar o poți face în contul: RO60INGB0000999905213969, Corina Dobre Cabinet de Psihologie

Adresa ca și până acum: Soseaua Cotroceni 18, etaj 1, interfon 02, iar intrarea în bloc se face pe străduța laterală.

%d blogeri au apreciat: