Proiecte

Puterea rezilienței

De ce un program despre reziliență? Reziliența, o resursă esențială, este abilitatea noastră de a depăși cu înțelepciune greutățile vieții, de a ieși mai puternici din încercările pe care le traversăm. 
Sunt destule ce nu le putem schimba: temperamentul cu care ne naștem, trecutul nostru și relațiile îm care ne-am format, contextul în care trăim. Nu ne poate lua însă nimeni capacitatea și dorința de a ne cunoaște – de a afla ce este în spatele alegerilor și deciziilor noastre, fricilor sau furiilor, tristeților sau deznădejdilor, care sunt resursele pe care le folosim să ne adaptăm la tot ceea ce existența noastră ne cere. 

În lumea băieților

Au nevoie băieții noștri să le cunoaștem nevoile specifice? Să înțelegem cum sunt diferiți, să le fim alături, acceptând-i necondiționat? În ce fel biologia specifică băieților le influențează comportamentele și care sunt prejudecățile noastre cu privire la modul în care trebuie să îi creștem?  V-ați întrebat, de exemplu, care sunt emoțiile pe care, încă de foarte devreme, băieții noștri învață să și le reprime, și care sunt costurile acestui mecanism? Cum povestesc băieții despre viața lor și dacă este important să îi provocăm să o facă?

Anii de adolescență

Anii de adolescență sunt tumultuoși, încărcați de emoții, de schimbări de toate felurile. Adolescența, ca perioadă a unor importante transformări neuronale, reprezintă o fereastră de oportunitate extraordinară pentru fixarea unor tipare emoționale și a unor convingeri sănătoase – despre sine, despre ceilalți și despre lume. Este un moment prielnic să le oferim noilor adolescenți contexte în care să se cunoască. 

%d blogeri au apreciat: