25 Octombrie 2017 – Îmi cunosc copilul adolescent

Dragi părinți,

vă mai amintiți oare senzațiile, emoțiile, ce ați trăit și simțit ca adolescent? Ce v-a fost greu? Ce ați fi vrut să aflați atunci și ce v-ar fi făcut viața mai ușoară? Ce ați fi vrut ca părinții dvs. să știe? Ar fi putut să vă înțeleagă și să vă fie oare altfel alături? Ar fi fost oare altfel dacă ar fi fost cu adevărat curioși la nevoile dvs.?

Adolescența este o vârstă intensă, complicată și o perioadă extraordinară – de descoperire și de creștere, de experimentare, de curaj, dar și de confuzie, emoții intense, de bucurie și tristețe, de pierdere, respingere și regăsire. Disponibilitatea fizică de care copiii aveau nevoie de la părinții lor, se transformă la adolescență în nevoia de disponibilitate emoțională. Rolul părinților rămâne, deși poate manifestat sub alte forme, același. Siguranța legăturii emoționale cu părintele lui îi permite adolescentului să vină și să plece cu încredere, să integreze relația ca fiind baza stabilă spre care să se întoarcă, indiferent de ce se întâmplă.

Cum îi putem ajuta pe adolecenții noștri să își găsească rostul și pe ei înșiși fără să piardă relația cu noi, ca părinți, dimpotrivă, să le fim sprijin și să ne simtă îm continuare necondiționat alături? Cum îi putem înțelege și cum putem face, noi adultii, ca anii de adolescență să nu fie o perioadă grea și de rătăcire sau însingurare, ci dimpotrivă una cu sens?

Vă invit să discutăm despre:

  • modificările specifice vârstei, din punct de vedere al neurosțiințelor,
  • apoi cum se modifică relația noastră cu copilul adolescent,
  • care este rolul nostru în viața ei/lui,
  • care sunt obstacolele care stau în calea unei relații mai bune cu copilul meu adolescent și
  • cum pot, concret să înlătur aceste dificultăți,
  • ce nevoi are copilul meu adolescent
  • cum sunt fetele și cum sunt băieții la adolescență
  • cum relația mea cu ea/el îl ajută să crească sănătos.

Una peste alta, obiectivul întâlnirii este să înțeleg ce se întâmplă cu adolescentul meu, cum răspund eu, ca părinte la  evenimentele din viața lui/ei și concret, cum mă pot înțelege pe mine și pe el și ce pot face să îl susțin.

Vă invit așadar cu drag și entuziasm miercuri 25 octombrie, la ora 18.30, la seminarul pentru părinți – “Îmi cunosc copilul adolescent”

Unde: Soseaua Cotroceni 18, etaj 1, interfon 02. Intrarea în bloc se face pe străduța laterală.

Cost: 100/persoană, 150/cuplu de părinți sau prieteni 🙂

Pentru înscriere vă rog să completați următorul formular:

 

%d blogeri au apreciat: