20 noiembrie 2019 – Ce au nevoie băieții

În lumea băieților – Cum să îmi ajut băiatul să ajungă un bărbat bun, cald, puternic și încrezător

Care sunt nevoile băieților noștri?

Fiecare copil are nevoie, știm prea bine cu toții, de iubire necondiționată de la ambii părinți, are nevoie de suținere, de protecție, să crească într-un sistem de valori sănătos. Dar băieții și fetele noastre au și nevoi specifice, legate de modul în care biologic sunt diferiți – nevoi legate de exemplu , de modul în care învăță, cum își exprimă emoțiile, cum aleg să își petreacă timpul liber.
Pentru a le fi alături sănătos ne este util, părinților, bunicilor, profesorilor sa înțelegem și să răspundem acestor nevoi.

În același timp, băieții se bazează pe ambii părinți să învețe cum să construiască o relație sănătoasă cu sine însuși, să se cunoască, au nevoie să învețe ce înseamnă să fii bărbat, iar prin modelul părinților lor să învețe ce înseamnă o relație frumoasă, să își poată asuma conștient și cu bucurie o relație cu o femeie, au nevoie să simtă să sunt importanți și că pot crea o viață plină de sens pentru ei înșiși, pentru familia lor, pentru întreaga societate.

În ce fel influențează relația cu mama dezvoltarea fiului ei? Dar relația cu tatăl? Este tatăl mai important decât mama în creșterea unui băiat? Care sunt obstacolele pe care le au de depășit părinții de băieți? Ce este important pentru un băiat? Sunt nevoile lui diferite de ale fetelor? Cum înțelege un băiat să fie puternic? Cum își alege fiul meu modelele? Mă pot oare reconecta cu fiul meu devenit adolescent?

Întrebări la care părinții de băieți caută răspunsuri. În mod evident, băieții se străduiesc să facă față aceluiași tip de provocări ca și fetele. Trăiesc aceleași emoții dureroase – când sunt respinși, sau când greșesc, sau când, pur și simplu, nu fac fața unui context. Se simt rușinați, și triști și speriați. Studiile arată că, de la vârste mici însă, băieții învață să ascundă exprimarea acestor emoții pe care le consideră un semn de slăbiciune. Și băieții, după cum știm, trebuie să fie puternici, față de părinții lor, față de prieteni, față de profesori. Înainte de vreme, și cu costuri mari pentru ei înșiși, dar și pentru noi toți. Învață cum să se detașeze de ei, de emoțiile lor și ale celor din jur. În consecință, în viața adultă, adesea femeile se plâng că băbații lor sunt absenți, sau reci, nu le oferă dragostea de care au nevoie, nu se pot baza ei. Ca răspuns, mulți bărbații, se simt furioși, coplești, presați să se comporte în moduri care consideră că nu le sunt firești, iar apoi aleg să evite – nevastă și copii. Sunt și unii și alții nefericiți.
Băieții nu își vor exprima nicicând emoțiile în același mod cu fetele, dar este sănătos să știe ceea ce trăiesc, să fie conștienți de ei înșiși. Să învețe să și le gestioneze în moduri care să le fie la îndemână.
Băieții au nevoie de modele la care să se poată raporta, de părinții lor, dar și de comunitate. Au nevoie să își regăsească partea eroică, curajoasă, căreia să îi dea un sens și de care să se bucure. Băieții au nevoie să construiască, să fie învățați cum, să fie susținuți, să își găsească mentori.

Vă invit așadar, dragi părinți, bunici, profesori sau educatori interesați de cum să le fim cu adevărat alături băieților, miercuri 20 noiembrie la un nou seminar „In lumea băieților” – în care:
– să discutăm despre nevoile concrete, reale ale acestora ca urmare a biologiei lor specifice,
– să înțelegem cum se raportează la fiecare dintre părinți și cum îi poate ajuta sau îi poate constrânge mediul în care trăiesc.
– ce au nevoie pentru a crește echilibrați emoțional, pentru a se putea bucura cu adevărat de ceea ce sunt.

Vom avea o parte teoretică, dar și chestionare și exerciții care să vă ajute să înțelegeți ce merge bine și ce puteți schimba.

Vă aștept cu drag miercuri, 20 noiembrie la ora 18.30.
Cost: 150/persoană, 200/cuplu de părinți sau prieteni

Te poți înscrie aici: https://forms.gle/EfAa3JAxqi8kMXKw7

Iar plata pentru seminar o poți face în contul: RO60INGB0000999905213969, Corina Dobre Cabinet de Psihologie

Adresa ca și până acum: Soseaua Cotroceni 18, etaj 1, interfon 02, iar intrarea în bloc se face pe străduța laterală.

%d blogeri au apreciat: