9 Mai 2017 – În lumea băieților – Relațiile care îi definesc

Când: 9 Mai 2017, între 18:30 – 20:30

În lumea băieților – Relațiile care îi definesc

Este oare important să discutăm despre cum formează băieții noștri relații? Care ar fi utilitatea acestei discuții?

Băieții au nevoie să învețe limbajul emoțiilor, al vulnerabilității, al comunicării de la mamă, siguranța si competiția de la tată, iubirea și respectul din relația celor doi. Dar pentru că biologia băieților, în ceea ce privește modul de relaționare, este diferită de cea a fetelor și implicit a mamelor lor, relația echilibrată cu ambii părinți este esențială. Înțelegând specificul relațiilor băieților cu fiecare dintre părinți, dar și importanța relațiilor cu prietenii, competiția și camaraderia din cadrul acestora și apoi timiditatea, reținerea sau stângăciile, nevoia de înțelegere a relațiilor cu fetele, îi putem susține în a-și crea o lume socială cu sens. Băieții cultural învață că trebuie să fie puternici, iar o consecință directă este că își ascund latura emoțională. Cum pot oare să primesc și să dau într-o relație dacă nu știu ce simt sau nu pot să o spun? Pornind de la modelul relației pe care o au cu noi părinții, apoi de la înțelegerea importanței fiecărei prietenii din viața lor, îi învățăm și mai ales îi susținem să construiască relații de care să se bucure, în care să fie în siguranță. Este pasul esențial pe care îl au de făcut, astfel încât în viața adultă rolul de partener să fie unul firesc, să își găsească propriul loc în relații, dar să știe cum și să poată oferi căldură, empatie și înțelegere.

Care este semnificația relațiilor de prietenie cu fetele sau cu băieții? Ce pot face dacă băiatul meu nu are prieteni? Când este prea competitiv sau prea puțin competitiv? Pot să îl ajut să socializeze mai mult? Este oare sănătos să aibe un singur prieten? Ar vrea să fie primit în grupul copiilor populari din clasă, însă se simte adesea exclus de ei, pot oare să îl ajut? Este îndrăgostit lulea de o fată mai mare ca el, oare să mă îngrijorez?

Sunt întrebări firești, la care vă invit să găsim împreună răspunsuri la o nouă întâlnire „În lumea băieților” – „Relațiile care îi definesc”.

Unde: Soseaua Cotroceni 18, etaj 1, interfon 02

Cost: 100/persoană, 150/cuplu

 

%d blogeri au apreciat: