Cărți

„Dacă bărbații ar vorbi…”

Elon Gratch – Editura Trei

Gratch, psiholog clinician, psihanalist, descompune și explică, prin povești din viața pedaca-barbatii-ar-vorbi-7-chei-pentru-intelegerea-psihologiei-masculine_1_fullsizersonală și din practica de la cabinet, modul în care bărbații văd lumea, simt și acționează. Viața bărbaților este analizată, ca urmare a teoriilor și diverselor studii pe care le citeaza, prin prisma a șapte caracteristici specifice acestora – rușine, absența emoțională, nesiguranța masculină, narcisismul, agresivitatea, autodistrugerea și inițiativa sexuală. Mai pe larg aici.

 

„Cum să fii fericit – o abordare științifică pentru a avea viața pe care o dorești”

Sonja Lyubomirsky – Editura Amsta Sonja

De ce să ne fie rău când poate să ne fie bine? Despre fericire și știință, într-o carte pentru optimiști și pesimiști de-o potrivă, pentru sceptici și pentru cei mai încrezători, Sonja Lyubomirsky si „Cum să fii fericit”. Am scris mai pe larg despre carte aici.

“Parentaj sensibil și inteligent”

Daniel Siegel, Mary Hartzell – Editura Herald

Parinte, parinti, mama sau tata, de copii mari sau mici, suntem cu totii persoane vulnerabile, prinse in propriile ginduri, emotii, trairi, mai noi, sau mai vechi. Daniel Siegel si Mary Hartzell ne arata cum trecutul nostru intervine si transforma prezentul, al nostru si al copiilor nostri. “Parentaj sensibil si inteligent” este si o invitatie la o explorare personala, a noastra, a parintilor, pentru binele copiilor nostri mai departe.

“Fii fericită, chiar dacă nu ești perfectă”

Alice D. Domar, Alice Lesch Kelly – Editura Curtea Veche

Cartea are ca tema centrală perfecționismul, dorința ca lucrurile să fie perfecte, trase la linie, predictibile si sub control. Scrisa de doua doamne, se adreseaza mai degraba femeilor, nu că barbatii nu ar fi atinsi de microbul perfectionismului. Pentru un perfectionist, lucrurile nu sunt niciodata suficient de bune, oricind este loc de imbunatatire, atit pentru el, cit si pentru cei din jur. In mod paradoxal,  mai departe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: