Despre mine

Unul din darurile psihoterapiei, așa cum l-am aflat cu mulți ani în urmă, este acela că te ajută să te descoperi și astfel să te împrietenești – cu tine, cu trecutul, cu prezentul tău.

Sunt Corina Dobre, psiholog și psihoterapeut cognitiv comportamental, și însoțesc adulți și adolescenți pe drumul schimbării, al căutării și al regăsirii, al transformării. 

Psihoterapia, așa cum eu o înțeleg, este drumul spre o viață cu sens, bună, înțeleaptă. Viața are de multe ori răbdare cu noi, dar uneori brutal, alteori pe nesimțite ne provoacă, ne împinge să ne adaptăm, să căutăm în noi resurse, unele pe care le știam acolo, altele pe care le putem descoperi cu surpindere. Fiecare din durerile emoționale pe care le trăim au o poveste și un mesaj – anxietatea de atât de multe ori debilitantă, ce încearcă să ne țină în siguranță, furia care adesea ne strică relațiile ce vine să ne dea putere, tristețea care ne arată în atât de multe feluri că avem ceva de schimbat, critica atât de dureroasă ce încearcă să ne țină pe linia de plutire.

Psihoterpia ne oferă șansa de a învăța despre noi, despre ce ascundem sau protejăm cu comportamentele, alegerile, trăirile noastre.

Fără a fi o promisiune a unui viitor perfect, psihoterapia ne oferă speranța unei vieți în care să ne putem bucura de ceea ce suntem, minunați în imperfecțiunea noastră, să putem construi cu încredere, să ne aventurăm, știind că vom cădea și că avem resurse să ne ridicăm. 

Te invit cu drag să descoperi și proiectele pe care le-am dezvoltat de-a lungul anilor, despre puterea de a trece cu bine peste provocări, cum înțelegem lumea băieților și cum să ne ajutăm adolescenții să ia tot ce este mai bine și mai bun din perioada de transformări pe care o trăiesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s