Diferențe între lumea fetelor și a băieților

Diferențele dintre noi ne fac viața colorată. Se întâmplă însă să ne încurce când nu suntem conștienți de ele: ea are nevoie de un umăr pe care să plângă și el îi dă în schimb o batistă să își șteargă nasul și lacrimile. Supărarea ei crește, confuzia si iritarea lui de asemenea. Ce nu înțelege? Se întreabă și unul si celălalt.

Diferențele dintre bărbați și femei sunt, în suficiente contexte, extrem de evidente: modul în care înțeleg relațiile, cum se raportează la casă și la copii, la profesie, cum își exprimă nevoile și lumea interioară. Aceste diferențe nu apar odată cu intrarea în viața adultă. Unele sunt acolo încă de când ne naștem, altele apar ca și consecință a modului în care societatea ne modelează. Tocmai pentru că aceste diferente influențează hotărâtor viața adultă, vă invit să descoperim împreună lumea fetelor și lumea băieților.

Studiile arată, fără urmă de îndoială că diferențele biologice, neuronale, hormonale, dintre fete și băieți, determină nevoi și comportamente specifice pentru fiecare dintre ei. Fetele, în general, vorbesc mai de timpuriu, socializează cu mai mare ușurință, dar își asumă, pe măsură ce cresc, riscuri mai puține decât băieții. Părinții vorbesc cu fetele despre tristețe și frică, iar cu băieții despre furie. Furia pentru fete este o emoție cu probleme, frica și tristețea sunt pentru băieți uneori inacceptabile. Care sunt consecințele acestor comportamente? 

În ce fel este nevoie ca părintele să înțeleagă și să ofere suport, să ajusteze disfuncționalitățile lumii fetelor? 

Băieții au nevoie de spații mai largi pentru a se mișca, sunt mai impulsivi, și  competitivi,empatia lor este mai degrabă orientată spre acțiune, și mai puțin pe emoții. 

Cum putem crea un cadru sănătos, acasă și la școală, astfel încât să integrăm în el realitatea lumii băieților?

Dacă vă doriți să aflați cum vă puteți ajuta fiica sau fiul să se cunoască, să cunoșteți dvs. diferențele subtile, dar atât de importante dintre ei, care să îi conducă să își descopere cu adevărat potențialul, să nu intre în clișee toxice de masculinitate și feminitate vă invit să desfacem pas cu pas, vârsta cu vârstă diferențele dintre fete și băieți, într-un program în care  veți găsi seminarii dedicate pentru lumea fetelor si lumea băieților.