Cu recunoștință

Greu an. Un an de maturizare, de întoarcere la ce este important.

Înainte să plecăm în vacanță, la începutul lui sepetembrie, în miez de noapte, ne-a ars casa, și tot trecutul nostru o dată cu ea –  s-au dus primele desene ale copiilor noștri, acte importante, cărțile, pozele cu bunicii. Și chiar și așa am fost binecuvântați cu liniștea de a fi recunoscători – am ieșit la timp și în siguranță cu toții, am avut familia și prieteni ce ne-au fost alături.

Recunoștința te eliberează, nu sunt toate pe umerii tăi, cum nici în controlul tău nu sunt. Primești ceea ce este de primit. Am învățat că recunoștința presupune mai ales să știi, cu mintea dar și cu sufletul, că nu ți se cuvine. Că ceea ce ești, ceea ce ai, sunt și un produs al muncii tale, dar și pentru că ți s-a dat – de la Dumnezeu, de la părinți, de la prieteni, de la partener, de la copiii tăi. Că dacă nu vezi și mai ales nu simți asta nu ai de fapt nimic.

Recunoșința este despre a fi conștient că nu ești special, de a fi împăcat, de a-ți ajunge tu ție, de a duce cu liniște ceea ce viața îți dă. Când spui “mulțumesc” este despre recunoștință, cum să nu, dar numai atunci când știi că ceea ce tocmai ai primit este și despre celălalt, despre cum onorează relația cu tine, despre efortul lui de a-ți fi alături.

Greu an, dar bun într-un fel în care nu m-aș fi gândit că un an poate fi bun. Un an în care am aflat pe pielea noastră că relațiile sunt singura avere pe care o ai, că puterea de a reconstrui ține de trăinicia legăturii dintre noi, că poți să râzi printre dărâmături, că viața e bună și frumoasă, dacă alegi să o vezi așa.

Le sunt infinit recunoscătoare soțului meu, fc378980c537ed4546ca59b832116161pentru puterea lui de a muta la propriu munții din loc, părinților și surorii mele ce ne-au găzduit și le-au făcut copiilor noștri viața mai ușoară, și băieților mei pentru că au înțeles și au muncit cu nădejde.

Mai sunt destule de făcut, dar de Craciun ne vom opri să cântăm colinde la noi în casă, ceea ce credeți-mă este un dar de neprețuit.

Să avem cu toții un Crăciun liniștit și cu recunoștință, cu familia și prietenii alături!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: